Litt om Klemetsrud skolekorps historie

Klemetsrud skoles første korps ble stiftet 15. mars 1936, da var det bare gutter som spilte i korpset. Den gangen het korpset Klemetsrud skoles Guttemusikk-korps. Det var til sammen 23 gutter og alle spilte messing-instrumenter.
I 1958 fikk tre jenter begynne, de tre spilte klarinett. Da først fikk korpset navnet Klemetsrud skolekorps.
En gang var det 57 av elevene på skolen som spilte i korpset og da var det bare 80 elever som gikk på skolen. Det vil si at over halvparten av elevene på skolen spilte i korpset, tenk om det hadde vært slik i dag, da hadde det vært et stort korps.



                                                        

Klemetsrud Amatørkorps


Siden starten på åttitallet har Amatøren vært sosialt samlingssted for en gjeng med glade musikanter som ønsker å holde spillingen ved like og ha en hyggelig stund sammen én kveld i uka. Opprinnelig var vi en gjeng som var blitt for gamle til å spille i skolekorpset, men som nektet å legge hornet på hylla. Etter hvert har også foreldre og folk utenfor Klemetsrud kommet til. Vi øver rett etter skolekorpset på samme sted, slik at de eldste korpsmusikantene om ønskelig kan bli igjen å spille sammen med oss (forutsatt at det ikke går på bekostning av skolekorpset). Målet er å unngå at musikantene slutter å spille når de en dag går ut av skolekorpset, og at de i stedet lar musikken bli en naturlig del også av voksenlivet. Vi samarbeider tett med skolekorpset om konserter og arrangementer, og stiller gjerne opp sammen med foreldrene dersom det trengs forsterkninger. Amatøren deltar ikke i mesterskap eller konkurranser, og vi spiller heller ikke raskest, penest eller sterkest i Norge. Vi fokuserer på variert musikk som vi synes er morsom både å spille og høre på, og alle er med på å bestemme hva som skal spilles og ikke. Det viktigste for oss alle er at vi skal ha det hyggelig på øvelsene og at det skal låte bra. Dirigenten vår, Kåre Rognsaa, er vel så mye musikant som dirigent– en slags spillende trener – og har holdt det gående siden midten av nittitallet. Dersom du etter å ha lest dette lurer på om Amatøren kunne vært noe for deg, så er du hjertelig velkommen til å stikke innom. Eget instrument er en fordel, men ikke noe krav. Vel møtt.